Simt gramos šīs gardās ābolmaizes ir tikai 89 kalorijas, tāpēc droši varam teikt – šis gardums neapdraud tavu vidukli, īpaši ja notiesāsi to brokastīs, kad vajadzīgs enerģijas lādiņš dienai!
Sastāvdaļas
470 g ābolu (aptuveni 5 mazi vai 3 vidēja lieluma āboli)
80 g auzu pārslu (vai auzu miltu)
80 g pilngraudu kviešu miltu
80 g liesa biezpiena
2 olas baltumi
3 tējkarotes agaragara
Stēvija pēc garšas
1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
Auzu pārslas samaļ miltos, pievieno pilngraudu miltus, biezpienu, stēviju, cepamo pulveri un olas baltumus.
Iejauc mīkstu un elastīgu mīklu.
Izrullē mīklu formas izmērā, liek mīklu formā.
Cep aptuveni 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Pildījumam: sīki sagriež ābolus, pārlej ar ūdeni, pievieno stēviju un vāra uz mazas uguns, kamēr āboli mīksti. Pēc tam pievieno agaragaru, samaisa un vāra dažas minūtes.
Ābolu maisījumu lej formā ar biskvītu un liek ledusskapī uz dažām stundām.
Tievējam garšīgi!